National Geographic in "HANYA AKU"

4/13/10

Buat Duit Dengan Search Engine MyLook

Salam,


(Posting Kali ini adalah posting gatal yang bertujuan untuk mengisi lopak-lopak blog yang sudah bersawang lagaknya!!! Sebarang Komen atau pandangan peribadi yang berunsur sindirin atau hinaan adalah diluar jangkaan penulis dan tidak akan dilayan.SEKIAN!!)
Rakan-Rakan Blogger yang masih membaca blog ini,(ada lagi kah????)

Pernah dengar My Look?? Tahu apa itu my look???



Secara brief; My look ni adalah enjin pencari seperti google atau yahoo, bagi tujuan mendapatkan maklumat. Dengan menaipkan perkataan atau ayat-ayat tertentu, My Look akan memberikan page-page cadangan yang berkaitan dengan info yang dikehendaki. Ianya mudah dan berkesan!!



Untuk kesekian kalinya, pelancarannya yang masih dalam zon permulaan ini, menawarkan share dalam nilai wang kepada mereka yang menggunakannya. Ini bermakna, setiap kali anda menggunakan My Look, anda akan dibayar.



Bagi menarik pengguna serata dunia, My Look menawarkan 5 share kepada penggunanya yang berdaftar setiap hari. Dan nilai untuk setiap share tersebut adalah $0.22. Maka, My Look menawarkan $1.10 setiap hari bagi mereka yang menggunakannya. Dalam masa sebulan, $ 33 boleh dikaut hanya dengan menggunakan My Look. Walaupun nilainya sedikit, ianya lebih menguntungkan daripada search engine yang lain. Tujuan dan fungsinya sama, cuma My look menawarkan sedikit imbuhan atas dasar "memperkenalkan produk baru".



Sekiranya My Look diperkenalkan kepada rakan yang lain, 20% dari jumlah share rakan yang diperkenal akan menjadi milik anda.Anda tidak perlu mebayar apa2...semuanya percuma...anda hanya perlu daftar dan guna...

Daftar sekarang >>>>Klik Disini

1/19/10

'Contest Oh Kunci! by Arieza'

Oh kunci,
Jelmakan susukmu,
Tunjukkan dirimu,

Tiada saat bergurau senda,
Tiada masa mengatur nista,
Tiada madah seindah “sayang, dimanakah kamu”,
Atau “darling, mari kemari”,

Kerna kini aku kesempitan,
Kesempitan masa yang terus berdetik laju,
Begitu cemburu dengan “aku dan kamu”,

Oh Kunci,
Aku rindu sayang kamu,
Tolonglah aku bantulah aku,
Tunjukkan tubuhmu walau sekali,
Dimanakah kamu melabuhkan dirimu,

Aku perlukanmu,
Sangat-sangat membutuhkan kehadiranmu,
Bagai pungguk rindu kan bulan,
Bak Bunga hilang harumnya,
Tolonglah aku,
Walau untuk kali ini sahaja.

Oh kunci,
Dimanakah gerangannya dikau,
Sesungguhnya kehilangan dikau dikala ini,
Adalah sesuatu yang menyiksakan,
Membebankan,
Memualkan,
Meloyakan,
Dan perasaan yang segerombolan dengannya,

Jika kau tak datang,
Dalam masa beberapa minit lagi,
Tanpamu-aku terpaksa membanting kudratku,
“Hanya Aku” yang tahu gundahnya hati ini,
Untuk menuju ke destinasi-kantorku,
Tanpamu……..

Walau Bas mini bukan tandinganmu,
Hanya dialah pilihan hatiku walau terpaksa,
Kerana…..
Hari ini…….
AKU ADA PRESENTATIONLAH!!!!!
Mana kunci kereta aku ni??,
Arghhhhh…..


Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

1/15/10

Makan; McD ~ Mati???

Assalamualaikum salam sejahtera...kepada anda semua moga bahagia...dihari...la...la...la.. (sile nyanyi lagu nasyid ini ek..!!)

Hebat tak tajuk posting kali ni.....seram tak??? hehhee....Layannn..

Semalam dalam pkol, 10...Ryzal (Housemate) msg aku....suruh aku amik die kat komuter Sec 19....die practical kat melaka, so saje balik shah alam, nak tengok2 rumah...die cakap....huh...

so, kami terus je ke McD sebab die kebulur McD sangat2...hehhee...macam kat melaka takde McD plak...huh...so, terus je ke Sec 3 tu....Hmm sebenarnye bukan pasal ryzal atau McD yang aku nak share arini.....tidak juga tentang kematian disebabkan memakan burger McD....ataupon berkaitan dengan kes pembunuhan yang dilakukan oleh pekerja McD....tidak ssama sekali....hehehe....

Semasa aku sedang memuncungkan mulut kerana beratur panjang...dan hanya dua kaunter sahaja yang open...adalah seorang lelaki india tua berdiri disebelah aku....juga beratur untuk membeli McD jugaklahkan kot....takkan nak beli waffle kot....kannnn...memula tu aku ni takdelah interested nak tengok muke die ke, nak bersembang ke...dan bukanlah sebab aku ni racist ke hape ke....NEVER racist...cos im not....im just Rapist!!! wahahhaa....

Tapi, telinga aku tetibe je mengembang seperti Piring ASTRO tu....mendengar ade suatu suara....yang agak sayu dan terketar-ketar....fuhhh...seram tak??? (hehhee.....ini juga bukanlah cerita hantu ok!!)

"Are You ok??" Tanye suara yang terketar-ketar tu....
" Im ok...dont worry, you can just sit there with them" jawab lelaki india tadi plak...
"I dont feel comfortable to see u stand here and i just wait there and chat..." jawab suara lagi satu...
"Im ok...Even Im 50+ ( aku tak dapat tagkap berapa...), i feel like im 30yo" he laughed..


dan waktu tulah aku rase sesuatu keseronokkan berdiri disitu, sambil aku tersenyum dan cube memalihkan pandangan kepada pasangan suara tadi...

"see, that younger man smiled at me to show that he agreed" india tadi bersuara lagi...sambil menunjuk ke arah aku..
" Yes...we must always feel younger..." tetibe terkeluar secara automatik dari mulut aku....adehh...ape aku buat ni....hehhee...aku terus je tersenyum....

"yeah we do....just go and sit" die suruh india seorang lagi tu duduk.....dan india sorang lagi tu pon duduk bersama-sama dua orang lagi wanita lain.....

"so...you must be a student from UiTM right??" tanye die pada aku sebaik sahaja yg sorang lagi tu duduk.
"Yes, im from here too" jawab aku selamba...walaupon aku rase macam salah je jawapan aku tu..

"what course are taking?" tanyenye lagi persis wartawan Didik..
"hehhe...actually, im handling biology for students bound to america, middle east, and australia" tiba-tiba muka aku berubah sambil aku menjawab....adehh...kenapa aku tercerita plak ni.....


"ooo... you are a lecturer then.." katanya...menunjukkan minat....aku senyum je..
aku bergerak ke depan lagi....begitu juga dengan uncle ni....makin menghampiri kaunter....(penat....)


selepas berbual panjang....dan mengambil order....next!!


sebelum dia keluar dari McD tu die ade cakap kat aku mende ni..
"Whatever you do, never stop smiling...and never plan to stop working...even in government sector, u guys have this age point, where everybody going for retirement....please never plan to stop do works..." katanya..

"once you plan to stop working, and do nothing...you are actually stop smiling...and approacing death..." tambahnya lagi sambil tersenyum...."and keep that smile of yours"...

"ok see you again sir.." kataku malu, tersipu-sipu sambil bersalaman..
"whats ur name ??" tanyenye..."*****" jawabku...

"Ok...Im ********, Dato' ******* actually!!! " Katanya memperkenalkan diri....

adehhh...i should have known that....from the clothes...and the way he talk.....owhhh....

"oopsss..." terlepas jugak perkataan tu dari mulut aku...aku pon taktau kenape terkeluar...
"its ok...." katanya....!!! dan aku tak paham ape maksudnye tu...hehhe....END

walaupon aku agak tak selesa di penghujung cerite ni....tapi aku sangat seronok mendapat nasihat as in LIVE dari seseorang yang berpangkat DATO'....dan die memang memberi rangsangan dan motivasi kepada aku untuk bekerja.....

dalam Islam pon ade cakap pasal mende ni...BERAMAL LAH SEPERTI KAMU AKAN MATI ESOK HARI, DAN BEKERJALAH SEPERTI KAMU AKAN HIDUP SERIBU TAHUN LAGI....something like that.....

Itulah die pasal McD vs Mati...wahhahaa....best tak???

Lalu aku pon g lah layan quaterpounder....sekian!!!
(sile abaikan garisan pada pics berikut....pic dari HP sony yg rosak skrinnye...)

*Melantak!!! Yeahhh...*

*Kita bayar occay...amik je bebanyakk..*
*memang feveret aku....tabor je bebanyak...hehhee...*

p/s: Pernah korang curik botol sos kat KFC??? aku pernah dolu2....zaman jahilll...pernah ke korang??? tak kan??? kan...kan......nyampah!!!


 
HANYA AKU © 2007 Template feito por Templates para Você