National Geographic in "HANYA AKU"

6/1/08

isi masa lapang!!

disebabkan aku tak tau nak watper ari sabtu (selepas berusaha menghilangkan boring...tgk cd, makan,mandi...), aku pon ajak member umah aku g jenjalan...nak wat cam segment kak maria tuh!!!jalan2 kat tempat yang ade makanan...tapi bezanya segmen aku ngan kak maria tuh ialah:

1) aku main redah je memane kedai/gerai/restoran... x kire glamor ke tak!
2) aku tak bagi plat/cenderahati pon...
3) makan bayar sendiri..
4) x mintak kebenaran pon nak amik gambar/ wat liputan nih..etc...

so, ape tunggu lagik, jom makan-makan (sila wat intonasi yang sama macam kak maria ye!!)



**segmen aku punya tagg..paint jerr!!!..wekk**

oklah, untuk liputan pertama kali ni, aku nak bawakkan korang ke dua tempat yang aku rase ok arr...(sebenarnya aku just jenjalan kan, pastu lapar kan, pastu makan arr...hehhe...)

ok tempat pertama ni, agak terkenal jugak dikalangan mat2 rempit, mat kereta. mat bangla dan mat indon di sekitar shah alam...malah bebudak belajar macam aku nih pon akan lepak sini jugak kalo dah tak tau nak wat ape...(tapi, aku first time sampai situ ye!!)..nama kedai nih ialah *censored*. kedai ni terletak hujung sekali di deretan gerai kat tengah2 dataran shah alam tuh.. kedai makan yang biasanya dipanggil mamak nih agak menarik kerana suasananya (omputih sebut "ambiance" kot) yang macam dalam taman, angin sepoi,dikelilingi bebunga MBSA,atas tile yang berkaler coklat kehijauan bak hutan belantara. best sangat!!.wahhh!!! menarik tak?...macam best kan bunyi nyer!!!

so, dah sampai kat kedai mamak nih, aku tak tau nak order aper..so aku tanya bangla tuh...(merah for melayu/aku and biru for bangla)

"ape best arr kat sini?" sedap sore aku...

"sume best!"jawab dia..

aku pon buat muka...kononya pelik ngan jawapan dia...heheh

"teh tarik mau?" dia tanya

"okeh arr..."jawab selamba sambil terus menghidupkan rokok winston light sebatang...cap kok jap!!!

pas dia hantar teh tarik(dan rokok dah abis) aku terus merasai air itu...wow...sedap..ade rase pahit + manis!! >>air ni..harganya rm 1.20(intonasi kak maria ye...)

*pic tader...lupa amik**sorry

disebabkan nak menyesuaikan keunikan air tuh...aku pon terus menyambar nasik lemak kat atas meja tuh...lama gak tak makan nasik lemak bungkus...saje, malas nak tunggu..chet!!! budget!!wekk...hehehe..

*nampak macam buruk jer daun pisang tuh*

*nasik lemak dataran*(nama tuh aku bagik)

so, makan arr sesikit, ala2 mencuba kan... mat bangla tuh tgk je aku...aku pon buat ar muka macam pengadil pertandingan masak...hehehhe...then aku senyum...dia pon senyum dan blah!!! sebenarnya tak sedap mana pong nasik nih..biasa jer...mungkin sebab dia masak sambal nih sekejap jer kot..hohoohh (macam mane aku tau dia masak brape lama?..hoh)...tapi abis gak sebungkus tuh...lapar jenjalan kot..>>> harga nasik nih RM1.50 (intonasi jage yer..)

so, kepada anda diluara sana yang nak rase nasik lemak ngan teh tarik kat sini..datang arr kat dataran shah alam, carik mamak yang hujung skali...boleh tengok bebudak sekolah shuffle, menari, berlari, gel;ak, menjerit dan banyak lagik perbuatan yang biasa dilakukan oleh budak sekolah sahaja...* eleh ko sekolah pon ko buat...

seterusnya aku nak kenalkan kat seorang bro kat seksyen dua....nama dia *censored lagik*. dia nih tukang masak char kuew tiaw...sedap weih !! aku tak tipu...aku dah beli dah.. Rm3 je....ada udang 2 ekor...sayur sket...dan kuahnyer yang memikat...ermmmpasti jilat pinggan yang korang guna tuh....

kalo nak tau dia nih yang mane satu, ko g sec 2, yang meniaga depan kolej meranti uitm...dekat kedai beger...ada arr bebrapa kerusi kat gerai dia...tak pon ko slamba gamble je try beli kat semua gerai yang ade.....tapi aku rase dia seorang je kot meniaga char kat area nih...

*taruk dalam pinggan, then makan, then jilat,mesti nampak macam anjing lapar*

oklah...dah penat....nak makan lagik nih...bye...erm sebelom tuh aku nak ucap selamat pengantin baru kat matlan n pasangannya...sorry aku x dapat g...ade short course...n to all fren asbkj yang nak ajak lepak malam kenduri tuh, sorry bebanyak aku mmg sebok....nanti ade rezeki kite jumpa jua....salam sayang..heheheh..k.chiow.

4 Komen Bernas dan Pedas!!:

Anonymous said...

nak ikot!!

Anonymous said...

macam x sdap jer char kuew tiaw tuh!!!

Anonymous said...

lawa la.. "jom makan-makan ko tu" musti pkai adobe photoshop kan.. ermm ke pkai adobe illustrator?? wakakakakka...

mimie ali said...

wahahha..ko tgu kemunculan blog aku lak..!!

 
HANYA AKU © 2007 Template feito por Templates para Você