National Geographic in "HANYA AKU"

8/25/08

My Heart!!

Malam tadik aku soh budak umah aku pasang lagu "my heart"...then dia tanye aku "kenape?"...huh...kene ade sebab ke baru boleh dengar lagu tuh....disebabkan aku malas nak bertengkar, aku pon cakaplah..."lagu lain pon bleh jugak"....then aku tambah lagi.."lagu yang tgh main ni pon bley gak.."...hmmm....pelik aku...mintak main lagu pon kene ade sebab...btw, kalo rase taknak mainkan...cakap je!...takyah sesusah...hehhee..cakap je camni>>
"muka ko buruk, oleh itu aku taknak mainkan lagu itu...lagipon ko miskin dan tiada duit nak beli laptop sendiri"... (sambil buat muka rika bwg pth bwg mrh......)..
so, deknon2 kat luar sana tuh, ingat...kalo orang tanye korang sebab tu, selalunya depa tak suka ye...!!
so aku dtg opis, aku g download lagu ni...siap dengan liriknya..huhuhhu....(so, guys...this is your task, to rate this song!!! out of five.. )
Di sini.. kau dan aku... terbiasa bersama
Menjalani kasih sayang, bahagia ku denganmu
Pernahkah.. kau menguntai.. hari paling indah
Ku ukir nama kita berdua, disini surga kita
Bila kita mencintai yang lain, mungkinkah hati ini akan tegar
Sebisa mungkin tak akan pernah sayangku akan hilang
If you love somebody could he be this strong
I will fight to it, our love will conquer all
Wouldn’t risk my love even just one night
Our love will stay in my heart
My heart..
(wah...bestnye..puas ati aku!!!!)

Then, pagi ni time aku bace satu journal kat opis aku ni...terjumpa satu artikel yang agak menarik mengenai "heart and liver"...banyaklah dia cerita pasal tips2 penjagaan...bla...bla..bla...dan bla...bla.. banyaklah...(eleh macam taktau plak...!)...then bile aku cuba locate mende tuh kat badan aku baru aku tersedar tentang penyalahgunaan term kat dalam budaya orang melayu kite nih...

Orang melayu bile bercakap atau senandung....hati tu ialah heart...tapi sebenarnya kalo check kamus; Heart ialah jantung…dan…..hati ialah liver..kan..kan...erm...eleh biasalah tu...bukan salah kite, atau orang yang pertama sekali wat mende ni...ni disebabkan oleh continent drift and evolution of cultures...so, semuanya bercampor baur...(sangat baik kan…!!)…

*sesape yang tak kenal hati...nilah liver!!!*



*ni plak jantung....heart!!*

So cube korang tukar tajuk filem/lagu tadik...mesti sedap..."My Liver"...hehhehe
p/s: suka makan liver masak kicap!!!

10 Komen Bernas dan Pedas!!:

Anonymous said...

sedey ar lagu ni!!!

aku bagi 3 bintang..

Anonymous said...

kuakuakuakua....blog boy dah tak popular...hehehhe...btw, aku bagik 4 bintang untuk lagu tu...walaupon jiwang!!

sEapUt "c@ said...

dlm citer2 ko tak lari dari science.. betul2 scientis ko nie..
bagus2..
tu arr, ramai org salah anggap arti heart.. hoho..

add_asyraf said...

hahaha...i smell sumthing fishy...is love in the air???hahaha...boyz tgh kemaruk cinta nie...pastu masukkan part science supaya org x perasan...hahaha...apa apa pun semoga berbahagia yer boyz...lagu tue i bagi 3.5 bintang...meletop...tapi i lebih suke takdir cinta by rossa...leleh air mata...huhu...

boyz said...

nak wat camne man...aku ari2 deal ngan mende/soklan camni...hehhee...scientist kan!!! huhuhu...(sama macam ko gak...tak abis2 ngan memende engineering ko..)

mane ade kemaruk cinta...hehhee...tetibe je arr nak dengar lagu tuh...

Aku Insan Biasa said...

hahahah.. boy.. ko dah terkantoi dah.. ygh kemaruk chenta la tu.. btul kate ashraf tu... nk cover... terpakse la letak kaitan ngn sains.. hahahahha... (tektik lame ok!).

lagi mengesahkan yg ko tgh kemaruk chenta... adlh.. takkan la orng tanye "eh.. knpe tbe2 nk dgr lagu my heart..?" ko nk wat entri kat blog... hahahahahha...

huh.. haus plak.. pekene milo'O suam best nih... opss...

add_asyraf said...

aku insan biasa - asyraf wit y bukan h...huhu...

see i told u...dah ade org sokong dah u in love...huhu...larikkk...

Ryzal said...

Erm kemaruk ngn cinta? love's in the air? wah wah wah...ko xbgtau pon kat aku eh...sape ar yg bertuah tuh eh...huhuhu...nanti leh ar knal kan kat aku eh...

boyz said...

lol...ape2 ntah korang ber3 ni...takkan nak dengar lagu tu pon kene bercinta...takde maksud lain arr....erm...NURIL tolong cakap kat bebudak ni...aku mmg suka dengar lagu2 tuh kan...

Anonymous said...

hahhaa...cuak boyz!!! takot!!! dilamon chenta ka?

 
HANYA AKU © 2007 Template feito por Templates para Você