National Geographic in "HANYA AKU"

1/6/09

Backpacking (Ep 1)

Dah ade mase terluang ni..aku update arr sket.....huh!! btw, this posting will focus more on the activities yang aku lakukan pada waktu yang terluang "with small budget."

ok..lets recap; erm....isnin yang lepas, aku g jenjalan ngan ryzal kat SACC...g beli ayam nak wat sup ayam (tungguuuuu...idea untuk posting2 akan datang!!)...then time sambil jenjalan ni,mulut kami x abis2 bersembang pasal percutian.....tap..tap....terus buat keputusan nak g backpacking.....hehehe..cadangan awal ialah merayau sekitar kl dan seremban!!!

Disebabkan budget kecil....tak terlintas langsung nak ke tempat2 best...macam redang ke??? new zealand ke??(hahaha....kan!!!)...so...esoknya....pagi2 kami bangun dan berkemas...masukkan je arr baju2 dan barang2 yang diperlukan....dan terus menuju ke kl menaiki rapid kl!!!

sampai kat kl kami g time square......saje je jenjalan....

IKLAN SAT>>>(betul2 time kami sampai ni....ade bunyi jeritan yang kuat....Ya allah ade budak bunuh diri (tak pon jatuh...atau ade orang tolak..) betul2 depan aku..ngeri syialll!!! INI ADALAH KISAH BENAR!!)

tapi kami malas nak lelama sangat berkerumun kat situ.... orang makin ramai....so, kami terus je cabut...g food court.....lepas makan kami tengok wayang......skip!!!

Entah macam mane...kaki ni terasa gatal nak jenjalan kat puduraya.....huhu....sampai situ terus survey tiket......then, terus sambar 2 tiket ke lumut malam tu jugak pukol 12mlm.. (harganya ialah; RM18.80 + surcharge= RM24).....huh...makin mahal!!

sampai sana pukol 4 pagi!!...ha cube teka kalo dah ke lumut, port lepak yang best katne???yang best mestilah kat>>>>>>

*Pangkor!!!!! heehehehe...*

dan berbekalkan budget yang murah tu...kami bercadang nak stay kat sana sehari je...tido semalam sudeh!!!.kang takot duit abis plak kan.....

*ryzal.....backpacking partner*

disebabkan kami sampai awal giler kat lumot....dalam pukol 4 pagi tu....kami terpaksa lah lepak kedai mamak sampai pukol 7 pagi....ye arr...ferry cume akan gerak pukol 6.30...heheh....so ape lagik.....makan dan bergambar sakan arr sementara tunggu ferry tu..

*bergambar kenangan kat pekan lumut yang makin cantik...*

Tepat pukol 7.30 kami pon menaiki ferry (RM10 pergi balik)....dan terus je naik ke level atas...nak rase angin laut katanya!!! hehehhe.... so terus nak berangan leonardo d'caprio kat atas tu.....hehehhe...

*nak wat cam titanic memula tu....tapi pakcik belakang tu asyik tengok je*

*matahari terbit....memang cantik.....masyuk!!*

sampai je kat sana, terus naik teksi kaler pink....(bayar RM 12, so RM6 seorang)...adesss...naik 2 rengget da...sampai kat teluk nipah, selamba gaban je pergi survey harga chalet dan hotel yang terdapat kat situ......last2 dapat arr stay kat Lyana Villa...(RM42.50 seorang)
Adehh penat arr.....aku pendekkan je arr ek...
shah alam>>> time square (makan tengok wayang)>>> pudu raya (tiket) >>> lumut(b/fast)>>> pangkor (teluk nipah)>>> lyana villa>>>> mandi>>>> naik bot>>>> snorkeling>>>>banana boat>>>>tangkap ketam.... dinner (kami makan ikan bakar....nanti aku cerite pasal makanan ni kat segmen makan2 ek!! tunggu...)>>>>wat unggun api>>>tidow>>>>b/fast>>>>main pasir>>>>mandi>>>>>check out!!!!
adesss...penat seyyyyy...tengok pics je arr...
*mencarik ketam.....*

*what a view??!!! (dont look at me..its the view!!)*

*main buaian*

*main pasir...tanam anak orang...sape ntah!! belasah je*

*main pasir lagik....best woo..*

*canthek tak??? penyu bertelor di pangkor??..hehehe*

p/s: aku pandai wat penyu....erm..ko boley???
Belom TAMAT tau...ade lagik episod 2....lepas balik dari pangkor tu...kami sambung perjalanan......so, Tungguuuu.....

5 Komen Bernas dan Pedas!!:

aDie dALi said...

boi ..nak tgk pict org bunuh diri..

p/s:u look hot lah in tht white short..walo pon badan sedikit..bagak! :P

hey u blom buan gword verification nih lgggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

@rMzaR said...

jalan2 tak ajak memeber pon....huhuhuhu...

e n c h e k || C A M E R A™ said...

wah best nye

wah
sgt nice

penyu tu

:D

@t00neY r00neY® said...

tere la ko..bag packing main belasah jer..time bukan cuti skolah leh la..
cube time cuti skolah n wiken..hihi..mau tido lam bot kot

Boyz said...

~adie
dah buang dah word verify

~arman
x plan man....at hoc...hehhe

~enchek camera
tenkiu...

~atune
tau xpe....hehehe

 
HANYA AKU © 2007 Template feito por Templates para Você