There was an error in this gadget

4/17/09

Main masak2 jom!!

Kalo lu orang pressure, lu orang buat ape?? menari lagu zapin?? hish.....x pon, korang g jenjalan kat shopping complex.?? x pon korang main ps2??...ermmmm...tak kisahlah ape yang korang wat...yang penting korang tau camne nak release tension...baguih2....*gosok kpala....
kali ni gua nak share sket....camne gua release tension....selain bersenamrobik sensorang dalam rumah....dan jerit2 kat bebudak pompuan yang lalu lalang kat bawah blok gua ni....gua jugak suke main masak2...cube2 je!!! best woooooo.....
So, gua akan ke dapor...selongkarlah ape2 yang ade.....setelah ditambah, ditolak dan dibahagi...akhirnya gua buat keputusan nak masak kari...."KARI TELOR"....to be specific!! sebenarnye, malas nak g beli ayam kat luar..so, gua rebus je telor....dan masak.....ha......kreatif tak???? jom gua ajar wat kari sempoi punyee.....

*kari telor sedap.....nyum...nyum...*

Bahan-Bahan (Yang gua jumpa kat dapor....dan di improvised):
1-telor 3 biji direbus
2-pek kari ayam
3-susu pekat dicairkan (ganti santan!!!santan xde....huhuhu..)
4-daun kari
5-minyak dua sudu..
panaskan 2 sudu minyak......dah panas....lu orang goreng daun kari.....kejap je...nak main2 je tu....introduction orang cakapkan....so, sebelum daun kari tu hangit, lu orang masukkan kari dalam pek plastik tu.....kacau je.....bile bau dah best semacam, lu orang masukkan susu pekat dicairkan tu...kalo ade santan lagi kowwww......then...siap!!!! tunggu ar lama sket....hidang...
Disebabkan pada zaman moden ni ramai lelaki2 yang terkena penyakit "buncit"...gua buat keputusan taknak makan nasik....lagipon,gua dah terkena penyakit ni sikit......risau gak....agak2, kalo tak jage mau jadik seriusss.....risau ma.....so gua buatlah "roti canai"...Jom kite main tepung......

step1- buat doh tepung...bile dah kembang kite lenyek2kan.....then, tarik pepanjang...lilit2  jadik cam gambar tu......then biar lagik....dalam 10 minit.....

step2-bile dah rase kembang best gile....koreng lenyekkan agar jadik campic atas ni......ha....senipis yang mungkin....

step3- then goreng....ha.....senang kan.....kalau malas ko beli je kat giant tu....kannnn~~

tamat sudah aktiviti gua yang menarik tu....hahahhahaa.....bestkan??!!!...so, lepas ni korang bolehlah datang ke umah gua kalo nak makan roti canai dan kari telor......huhhuu...btw, roti canai yang gua masak ni keras.....dan kari yang gua masak tu, manis plak...terlebih susu da.....
Ok....now..dikesempatan ini jugak, gua nak menganugerahkan sebuah award yang best.....kennn~~setelah gua jenjalan dan membaca blog2 disekitar malaysia....gua dengan bangganya menganugerahkan sebuah award ni kepada shamq 

*Tahniah!!!!! wahahahaa.....best tak???*

p/s: gua dah pandai masak roti canai....lu ade?? tak kann~~~

nota ngengada : gua nak i-phone baru..

9 Komen Bernas dan Pedas!!:

@t00neY r00neY® said...

skill memasak lu mmg xleh dipertikaikan..

tp lu mmg serobik ke?

Asmida said...

roti canai satu! itu kari kasi tarok lebih arr.

aDie dALi said...

boncet la sexy..mcm teddy bear.. :P

love_anis said...

leh lak kan susu pekat di cairkan... hahahah... ape2 je lah ko ni boy... =)

roti canai ko tu keras kekung aku tgk... hu3... sile cube lg sekali ok! :)

selamat main masak2 lagi .. !

peace!

Boyz said...

atune: skill memasak selamba2 je....belasah mane yang patut...improvise mane yang sesuai....hhehehhe..

puan asmida: siap!!! tapi keras arr.....xpe ke....

adie: seksi ek buncit......??

miss lurve: santan takde ma....hehhee....kenelah buat round ke 2 nampakye....wahahaha...

scorchys said...

bila entah nak tunjuk skill memasak kat warga Seri Kembangan entahh.. hahaha..

Boyz said...

akan datang!!!

Ryzal said...

keraih la...dah ar kari manis...samat aku lapo aritu...huhu

Paksu said...

panjang lebar citer pasal kari telur dgn roti canai, tetibe ending nak iPhone. memang ngengade. LARIK!

 
HANYA AKU © 2007 Template feito por Templates para Você